motivatie jury

Toelichting genomineerden door jury d.d. maandag 30 april 2018

Voorzitter

  • Gradus Eenink (voorzitter VV Wolfersveen)

Niet alleen voorzitter, maar tevens de drijvende kracht, de spil van de hechte buurt-, tevens familiaire voetbalclub VV Wolfersveen. Een vereniging die al meer dan 70 jaar bestaat en in het seizoen 2015-2016 voor een primeur zorgde door voor de eerste maal te promoveren naar de vierde klas van de KNVB. Van deze op het sportpark ‘De Stikke Bocht’ gehuisveste vereniging is Gradus Eenink reeds jaren achtereen een stabiele, voorbeeldige leider en tevens een inspirerend uithangbord.

  • Gerrit te Kolsté (voorzitter FC Winterswijk)

Een voorzitter die de moeilijke opdracht kreeg om een gefuseerd FC Winterswijk gedurende haar eerste verenigings- en tevens voetbaljaren in goede banen te leiden. Een clubambassadeur, die zeker de eerste jaren zowel op de zaterdag als op de zondag ‘op de club’ aanwezig was om een schijn van voorkeur ten opzichte van het zaterdag- of het zondagvoetbal te vermijden. Een voorzitter die er te alleen tijde is voor alle geledingen binnen de club. Iemand die altijd en overal benaderbaar is.  

  • Ronald Ruesink (voorzitter SC Varsseveld)

Als bestuurlijk leider heeft Ronald Ruesink SC Varsseveld door een moeilijke periode geloodst. Na allerlei bestuurlijke en andere problemen, is hij het namelijk onder wiens leiding er een totaal nieuw hoofdbestuur moest worden gevormd. Samen met zijn collega-bestuursleden heeft hij weer een bestuurlijk, goed functionerend verenigingsorgaan in de steigers gezet.  Een bestuur dat mede door zijn inbreng erg betrokken is en daarnaast actief en zeer vernieuwend haar werk doet en daarvoor veel waardering krijgt.     

  • Raymond Smit (voorzitter AD ’69 Aalten)

Raymond Smit is het grote voorbeeld van een voorzitter, die niet alleen actief is met het oog op het heden, maar nog meer met het oog op de toekomst. Een vooruitstrevende en dientengevolge ambitieuze voorzitter, die daarom nadrukkelijk bezig is met de lange termijn. Daarom staat hij niet alleen bekend als een harde werker voor de (zijn) club AD ’69 in Aalten, maar is hij ook de grote initiator van het nieuw te realiseren sportpark Zuid in Aalten en dit laatste in de breedste zin van het woord.  

  • Bas Strijbosch (voorzitter DVC’26 Didam)

Bas Strijbosch staat bekend als een actief, met name ondernemend voorzitter, die de maatschappelijke kracht van de sport hoog in het vaandel heeft staan. Wat de voetbalvereniging DVC’26 betreft, zet hij zich in op alle clubfronten en dit laatste van breedtesport tot topsport en dit alles met name op een goede, gezonde maatschappelijke basis. Een verbindende voorzitter, die veel en gericht delegeert door het nodige werk neer te leggen bij de juiste vrijwilligers en commissies binnen zijn eigen vereniging.

Scheidsrechter

Ab Brussen
Deze scheidsrechter voelt wedstrijden uitstekend aan, weet met humor een brandje in de kiem te smoren en beschikt over veel voetbalgogme. Hij laat zich niet snel beetnemen door spelers, communiceert op prettige en ontspannen wijze en kan gerust bij lastige wedstrijden worden aangesteld. Ab zet zich daarnaast namens de scheidsrechtersvereniging in om bij voetbalverenigingen thema-avonden te verzorgen voor de clubscheidsrechters.

Oscar Mentink
Deze pas 20-jarige scheidsrechter fluit inmiddels al enkele jaren voor de KNVB. Hij heeft de overstap gemaakt naar de zondag senioren en blijft hier moeiteloos overeind. Oscar is er vrijwel altijd op trainingen van de scheidsrechtersvereniging en loopt dan vaak vooraan. Is als persoon en als scheidsrechter het afgelopen jaar gegroeid, heeft meer zelfvertrouwen gekregen en kan zeker een hoger niveau aan.

Wijnand Rutgers
Wijnand Rutgers is op zijn 55-jarige leeftijd en met zijn 38-jarig lidmaatschap van de scheidsrechtersvereniging met afstand de meest ervaren scheidsrechter onder de genomineerden. Deze ervaring vertaalt hij op het veld in hele rustige manier van arbitreren. Wijnand laat zich niet snel beïnvloeden door spelers of publiek en blijft onder alle omstandigheden zijn eigen wedstrijd fluiten. Daardoor is hij overal graag gezien.

Jesper Sanders
Met zijn 18 jaar is Jesper de jongste scheidsrechter onder de genomineerden. Maar Jesper heeft het afgelopen seizoen laten zien dat hij enorme stappen gemaakt heeft. Hij fluit zijn wedstrijden in de groep zaterdag C jeugd. Vele wedstrijden van jeugdelftallen van Betaald Voetbalorganisaties stonden afgelopen seizoen onder zijn leiding. Jesper is ook opgenomen in het coachproramma voor scheidsrechters van de KNVB. De kans is groot dat hij volgend jaar een groep hoger fluit.

Joost Soeter
Na enkele jaren als assistent-scheidsrechter in de hoofdklasse actief te zijn geweest, is Joost sinds dit seizoen weer scheidsrechter in het zondagvoetbal. Joost heeft menig potje in de regio gefloten en schuwde daarbij niet om de spelregels juist toe te passen, ook in de wedstrijden waar het moeilijk werd. Joost speelt daarnaast een actieve rol bij de plaatselijke scheidsrechtersvereniging, waar hij afgelopen jaar in het bestuur zat.


Talent

Harm Dieker
Op veertienjarige leeftijd maakte Harm Dieker uit Etten de overstap van de jeugd van De Graafschap naar Ajax. Harm keept momenteel bij Ajax in de selectie onder 16 en combineert dit met zijn school (Rietveld Lyceum) in Doetinchem. Harm zat recentelijk bij de selectie van de Future Cup, een prestigieus jeugdtoernooi dat door Ajax wordt georganiseerd.

Jelmer Krooshof
Jelmer Krooshof debuteerde vorig jaar mei in de nacompetitie in het eerste van OBW met een hattrick. Als telg uit een sportieve (basket)balfamilie is hij met zijn lengte een bijzondere verschijning op het voetbalveld. Jelmer scoort aan de lopende band in het eerste van OBW. Jelmer genoot een deel van zijn opleiding bij De Graafschap.

Daan Rots
Daan Rots uit Groenlo speelde zich al op jonge leeftijd in de kijker bij De Graafschap en FC Twente. Daan koos uiteindelijk voor FC Twente, waar hij momenteel uitkomt voor de selectie onder 17. Daan haalde recentelijk het landelijke nieuws omdat hij vanaf de middellijn een werelddoelpunt maakte tegen NAC.

Beau Rijks
Beau Rijks uit Doetinchem is evenals vorig jaar genomineerd in de categorie talent van het jaar. De zeventienjarige Beau speelt al twee jaar in de eredivisie bij Achilles ’29. Daar heeft ze zich in korte tijd opgewerkt tot vaste kracht en heeft de meeste speelminuten van alle eredivisiespeelsters. Beau Rijks is opgenomen in de voorlopige selectie die kans maakt op deelname aan het EK onder 19 en het WK onder 20.

Ebbe Wenting
Ebbe Wenting uit Keijenborg is evenals vorig jaar genomineerd in de categorie talent van het jaar. Ebbe speelt voor het tweede seizoen bij De Graafschap. Dit seizoen speelt Ebbe als verdedigende middenvelder in de onder 19. Ebbe is een speler met een hoge intrinsieke motivatie die altijd in dienst van het team speelt.

 

 Vereniging

Sv Grol
sv Grol heeft circa 1.400 leden, honderden vrijwilligers en een zeer groot aantal sponsoren. Sv Grol heeft een zeer divers voetbalaanbod, waaronder (in samenwerking met Longa ’30) G-voetbal. Het Internationale Marveld toernooi (onder 15) dat Grol ieder jaar organiseert staat landelijke goed bekend. Sv Grol viert op 18 september 2018 haar honderdjarig bestaan.

GWVV
GWVV is een dorpsclub uit Varsselder-Veldhunten. Kent naast gezelligheid ook een sterke en sportieve saamhorigheid onder de leden. GWVV speelt bovenin mee in de 4e klasse C. Op maatschappelijk gebied wordt nauw samengewerkt met andere verenigingen uit Varsselder-Veldhunten. Kortom, waar een kleine club groot in kan zijn.

 Keijenburgse Boys
Keijenburgse Boys is een zeer actieve vereniging, waar de betrokkenheid groot is. Vorig seizoen promoveerde de club voor het eerst in haar 100-jarig bestaan naar de 3e klasse. Een bijzondere prestatie voor de dorpsclub. De derby dit seizoen tegen Pax trok dit seizoen 1.500 toeschouwers. Naar de uitwedstrijd tegen MASV gingen twee bussen met supporters mee vanuit Keijenborg.

Sv Westendorp
sv Westendorp is een kleine dorpsclub, die de laatste jaren zeer actief bezig is met veranderingen binnen de club en het sportaanbod. Dit heeft onder andere geleid tot een sportaanbod voor ouderen. De club heeft een jong en divers bestuur en legt verbindingen met buurtverenigingen en andere organisaties in Westendorp.

FC Winterswijk
Binnen 5 jaar heeft deze fusieclub zich ontwikkeld tot een hechte en authentieke voetbalclub. Op de prachtige accommodatie hangt een echte voetbalsfeer. FC Winterswijk bewijst dat zaterdag- en zondagvoetbal, zowel prestatief als recreatief, prima samen gaat. FC Winterswijk is zeer actief op het gebied van kaderontwikkeling.