Derde Achterhoekse Voetbalnacht

De derde editie van de Achterhoekse Voetbalnacht zit erop. Op woensdagavond 30 mei 2018 zag een groot publiek verschillende prijzen uitgereikt worden. Ook was er in Stadion De Vijverberg een interessant sportcafé onder leiding van Domien Esselink met tafelgasten als Sjaak Swart, Ernie Brandts en Hans Martijn Ostendorp.

Rond 19.30 uur kwamen de eerste belangstellenden binnenwandelen en genoten van een kopje koffie of thee. Banned Heroes verzorgde de muziek tot aan de start van het avondvullende programma. Domien Esselink begon om 20.00 uur met zijn welkomstwoord en er werd afgetrapt met een terugblik filmpje op het WK Walking Football waarbij Nederland de derde plek veroverde. Om verder te praten over het fenomeen Walking Football werden Sjaak Swart, Dick Schoenaker en Ernie Brandts naar de tafel geroepen. Sjaak Swart liet weten dat Nederland het WK Walking Football makkelijk had kunnen winnen als de scheidrechter eerlijk had gehandeld. Natuurlijk ging het niet alleen maar over Walking Football. Er werd verder gepraat over het beleid bij Ajax, jonge voetballers die te snel naar het buitenland vertrekken en uiteraard over de promotie van De Graafschap. Ajax-icoon Swart is blij voor De Graafschap dat ze zijn gepromoveerd, maar hoopt wel dat Ajax ze een pak slaag geeft. Ernie Brandts benadrukte dat overleven centraal staat volgend seizoen in Doetinchem: “Iedereen in de club, van hoog tot laag, moet bezig zijn om in die eredivisie te blijven.” Alle drie de heren waren het erover eens dat komend seizoen de ultieme kans is om te overleven. Er zijn vijf á zes clubs die aan elkaar gewaagd zijn. Het wordt een mooie strijd onderin de Eredivisie.

De avond vervolgde met een mooi portret van Basten Overkemping. Basten is speler van SV Grol in Groenlo en het portret staat in het teken van de Special Olympics. De Special Olympics worden georganiseerd in de Achterhoek op 9 & 10 juni 2018.

Daarna werd er kort vooruitgeblikt op de Achterhoek Cup Finale tussen DZC’68 en SP Silvolde. Steven Verheijen (DZC’68) en Dennis van Beukering (SP Silvolde) kwamen aan tafel zitten samen met de voorzitter van de Achterhoek Cup Anton Seggelinck. Beide ploegen kijken uit naar de finale op 23 juni 2018 en gaan vol voor de winst. Seggelinck ging kort in op de veranderingen die eraan zitten te komen voor komend seizoen en dat dit een positief effect kan hebben op de populariteit van het toernooi.

Na de pauze was de gesprekstafel gevuld met de jarige Hans Martijn Ostendorp (algemeen directeur De Graafschap) en Ernie Brandts. Hier voorafgaand werd een promotiefilm van De Graafschap getoond. Ostendorp is nog niet zo heel lang directeur van De Graafschap, maar weet de club als een ware ambassadeur uit de dragen: “De Graafschap heeft een geweldige aanhang en als ik net dat filmpje van de promotie zie, krijg ik weer rillingen. Deze promotie was er echt een van de supporters.” Brandts liet merken dat hij het belangrijk vindt dat je met de hele club op één locatie traint: “De jeugd moet spelers van het eerste elftal zien en andersom.”

Natuurlijk werden er gedurende de avond ook vele prijzen uitgereikt. Uit handen van Hans Martijn Ostendorp en Ernie Brandts ontvingen de winnaars de felbegeerde Achterhoekse Voetbalnacht Awards en een mooie bos bloemen. Herman Groot Wassink (V en AV PAX) werd uitgeroepen tot beste vrijwilliger van het jaar. Wijnand Rutgers werd verkozen tot scheidsrechter van het jaar, Raimond Smit (AD’69) nam de award voor beste voorzitter mee naar huis en Keijenburgse Boys deed dat in het kader van vereniging van het jaar. Tot slot werd Ajax-keeper Harm Dieker uit Etten verkozen tot het talent van het jaar.

Ook De Gelderlander nam de tijd om een aantal voetballers in het zonnetje te zetten. Uit handen van Sjaak Swart kregen topscorer van De Liemers Onur Ilbay (DCS) en topscorer van de Achterhoek Sjors Storkhorst (RKZVC) mooie prijzen uitgereikt. Daarnaast werd ook de top drie in het elftal van de week eindklassement beloond: 1. Marco Olthuis (SP Silvolde), 2. Michiel Krabbenborg (RKZVC) en 3. Jaël Krosse (SP Silvolde).

Berichten uit de pers:

‘Veel prijzen tijdens voetbalnacht’

https://www.gelderlander.nl/voetbal-achterhoek/veel-prijzen-tijdens-voetbalnacht~ad5284f8/

Fotoreportage Achterhoekse Voetbalnacht 2018:

http://www.achterhoekfoto.nl/viewer/6352/achterhoekse-voetbalnacht-2018