motivatie jury

Scheidsrechters

Floors, Jan (70)

Deze scheidsrechter is een bekend gezicht op de Achterhoekse voetbalvelden en inmiddels ook in de zaal. Door zijn ervaring blijft Jan altijd rustig. Zijn humor is zijn grootste wapen. Jan is een echte liefhebber die op zondag op de reservelijst staat om in te vallen waar het nodig is. Op zaterdag bezoekt hij wedstrijden als scheidsrechtersbegeleider bij jongere scheidrechters. Jan heeft is ook jaren actief geweest bij de KNVB, onder andere in de werkcommissie scheidsrechterszaken.

Migchelbrink, Hans (48)

Op zondagmiddag fluit deze scheidsrechter wedstrijden in de 1e en 2e klasse. Hans heeft een geweldige loopstijl en aan zijn manier van fluiten ziet de kenner direct dat Hans zelf jarenlang op hoog niveau heeft gevoetbald. Hij voelt het spel uitstekend aan en is niet kinderachtig. Naast het probleemloos tot een einde brengen van veel wedstrijden organiseert Hans namens de SDO* het schoolvoetbal voor de groepen 8 van de basisscholen. Vorig jaar floot Hans de finale van de Achterhoek Cup.

Rutgers, Wijnand (54)

Na jarenlange ervaring als assistent-scheidsrechter in het Betaald Voetbal, waaronder wedstrijden in de Champions League, fluit Wijnand al weer drie jaar in het amateurvoetbal. Dat doet Wijnand in de 1e en 2e klasse op de zaterdag. Door zijn ervaring kent hij alle trucjes. Hem maak je tijdens de wedstrijd dan ook niets wijs. Wijnand loopt makkelijk en zit daardoor kort op het spel. Regelmatig neemt Wijnand ook jongere collega’s op sleeptouw en vergroot zo hun betrokkenheid bij de SDO*.

Sanders, Frank (48)

Nog maar enkele jaren is Frank actief als scheidsrechter, maar hij maakt snel carrière en fluit inmiddels in de 2e, 3een 4eklasse. Zijn enthousiasme en zijn achtergrond als voetbaltrainer helpen hem om de wedstrijden in goede banen te leiden. Frank is daarnaast voorzitter van de SDO* en zet zich ook binnen de landelijke COVS in. Frank is een kei is het uitdragen van de arbitrage en het stimuleren van de jeugd. Binnen de SDO werpt dit duidelijk zijn vruchten af.

Stienezen, Emiel (45)

Zijn postuur en natuurlijk overwicht helpen Emiel om wekelijks de wedstrijden in de 2e en 3e klasse op de zondag zonder moeilijkheden te fluiten. Een rustige uitstraling en overtuigingskracht zijn de sterke punten van deze scheidsrechter. Onder zijn leiding lopen wedstrijden niet uit de hand. Emiel zet zich ook in voor de SDO* door met twee anderen de wedstrijden in de Achterhoek Cup van de juiste arbitrage te voorzien. Emiel is een echt uithangbord voor de SDO en de KNVB.

Vrijwilligers

Freriks, Marcel – SV Dinxperlo

Marcel is al jarenlang op allerlei vlakken actief binnen SV Dinxperlo. Van elftalleider tot scheidsrechter bij de jeugd. In het recente verleden jeugdtrainer en keeperstrainer. Daarnaast was hij mede verantwoordelijk voor het organiseren van het jubileumweekend. Al jarenlang organiseert Marcel samen met zijn vrouw de playbackshow en presenteert hij deze ook. Marcel is een echte clubman en is eigenlijk overal inzetbaar geweest binnen de vereniging.

Hartman, Tonny (S.V. Grol Groenlo)

Een verenigingsman van het zuiverste soort, een duizendpoot pur sang met een staat van dienst, die zijn weerga niet kent. Dat hij inmiddels meer dan 50 jaar vrijwilliger is bij de club waarmee hij getrouwd is, moge onder andere blijken uit alle reeds ontvangen verenigingsonderscheidingen tot de hoogte in rang, te weten het Erelidmaatschap van de in 2018 100 jaar bestaande S.V. Grol. En vrijwilliger die zich binnen alle geledingen van de club op de een of andere manier waar heeft gemaakt.

Meesters, Marja (DZC’68)

Al tientallen jaren is Marja de kantinejuffrouw van DZC’68. Zij runt de kantine als een professional en is naast de vrijdagochtenden en hele zaterdagen ook op andere avonden vaak bij de club te vinden. Daarnaast zit Marja in de activiteitencommissie, volgt de jaarlijkse AED-cursus, verkoopt loten rondom wedstrijden van het 1e elftal of organiseert een kledinginzamelactie en -beurs. Als er iets te doen is, is Marja erbij. Van het clubmotto Een leven lang DZC is Marja het sprekende voorbeeld.

Rouwhorst, Fons (S.V. Longa ’30 Lichtenvoorde)

Wanneer er iemand is, waar het gezegde ‘Vrijwillig, maar niet vrijblijvend’ op van toepassing is, dan is het wel Fons Rouwhorst. Als voorman en tevens eerste aanspreekpunt van de Longa ’30-vrijwilligers, is hij praktisch iedere dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat op het sportpark aan de Raadhuisstraat te vinden. Een allround accommodatiebeheerder met een hart voor de club, met ook nog eens gouden handen en bovenal een steun en toeverlaat voor alle overige vrijwilligers.

van Uum, Theo – VV Zeddam

Theo is al tientallen jaren leider van F-pupillen, verenigingsscheidsrechter, leider/trainer junioren en leider senioren recreatief, kantinebeheerder en wereldberoemd om zijn eigen gemaakte gehaktballen…

Voorzitters

Eenink, Gradus (VV Wolfersveen)

Niet alleen voorzitter, maar tevens de drijvende kracht, de spil van de hechte buurt-, tevens familiaire voetbalclub VV Wolfersveen. Een vereniging die dit jaar 70 jaar bestaat en in het seizoen 2015-2016 voor een mijlpaal zorgde in de geschiedenis van deze op het sportpark ‘De Stikke Bocht’ gehuisveste knusse club. Namelijk voor de eerste maal promotie van de hoofdmacht naar de vierde klas KNVB. Van deze voetbalorganisatie is Gradus Eenink al jaren achtereen het inspirerende uithangbord.

Egbertzen, Wim (SC Doesburg)

Een veelzijdig voorzitter, die niet alleen oor en oog heeft voor het spelletje binnen de lijnen, maar ook voor alle belangrijke hoofd- en randzaken buiten het veld. Een bestuurder die voorop ging om met zijn club een andere weg in te slaan. Mede als gevolg van het feit dat hij op een bezielende wijze de kar heeft getrokken, kon de club van een ondergang worden gered. Een bruggenbouwer, die weliswaar als voorzitter aan zijn laatste jaar bezig is, maar belangrijk blijft voor de Doesburgse club.

Marissink, Jos (MvR ’s-Heerenberg)

Jos Marissink mag worden gezien als een workaholic op voetbalgebied. Iemand die ongekend veel tijd, energie en met name clubliefde investeert in zijn eigen MvR. Iemand die goed kan luisteren, open staat voor initiatieven en ideeën van anderen en dientengevolge gemakkelijk contacten kan leggen in het belang van de club. Een voorzitter die zijn inzet niet alleen afstemt op het aspect voetbal, maar streeft naar een multifunctionele vereniging die in de behoeften van de huidige tijd voorziet.

Minkhorst, Jan (DZC ‘68 Doetinchem)

De groei en vooral de juiste ontwikkeling van DZC ‘68 in de laatste jaren, is vooral te danken aan voorzitter Jan Minkhorst. Een bevlogen bestuurder en tegelijkertijd een voortreffelijk ambassadeur van de Doetinchemse voetbalclub. Iemand die letterlijk en figuurlijk het voortouw heeft genomen om de club in een rustiger vaarwater te brengen. Door zijn toedoen ging dit laatste niet alleen gepaard met een toename van leden, maar ook met het ontstaan van een club waar iedereen zich thuis voelt.

Smit, Raymond (AD ’69 Aalten)

Raymond Smit is een voorbeeld van een voorzitter, die niet alleen bezig is met het heden, maar nog meer met de toekomst. Een vooruitstrevende en dientengevolge ambitieuze voorzitter, die naast een kwaliteitsinjectie voor operationele zaken ook nadrukkelijk bezig is met de lange termijn. Dit laatste met één oogmerk: Ook in de toekomst moet niet alleen het voetbal, maar de sport in zijn algemeenheid behouden blijven voor Aalten. En daarbij is maar één aspect belangrijk: Samenwerking!

Talenten

Wout Blasman

De 19 jarige, geboren en getogen Terborgenaar Wout Blasman ging via vv Terborg, de jeugd van De Graafschap, DZC’68 naar de eerste selectie van Sportclub Silvolde, spelend in de top van de hoofdklasse.
Wout heeft de ambitie om op een zo hoog mogelijk niveau te spelen en heeft de wil om daar maximaal in te investeren. De geboren spits studeert aan de ALO Nijmegen voor leraar lichamelijke opvoeding en is regelmatig actief bij het trainen van pupillen in zijn vrije tijd. Zijn kwaliteit binnen de lijnen is het scorende vermogen. In en rond de zestien staat hij vaak op de juiste positie en Wout beschikt over een prima schot in zijn rechterbeen.

Lois Nienhuis

Lois Nienhuis (16 jaar, keepster) houdt zich bij Longa ’30 uit Lichtenvoorde prima staande in een selectieteam o17 jongens. Daarnaast maakt Lois deel uit van de selectie van het Nederlandse elftal onder 16 jaar. Eerder al keepte zij voor de nationale selectie onder 15 jaar. Lois traint en speelt tegenwoordig bij het CTO (centrum voor topsport en onderwijs) in Eindhoven. Het ligt in de lijn der verwachting dat Lois binnenkort haar opwachting zal maken in de eredivisie vrouwen. Tevens zien de bondscoaches een potentiële speelster voor het “grote” Oranje in haar.
Lois blinkt uit in al haar verdedigende keepers handelingen en ze beschikt over een prima trap en uitgooi.
Haar familie ondersteunt haar daar waar nodig en tevens zoekt Lois naar nieuwe uitdagingen die haar ontwikkeling ten goede komen.

Beau Rijks

De pas zestienjarige Beau Rijks uit Doetinchem speelt sinds dit seizoen bij Achilles ’29 in de eredivisie vrouwen. Beau stond haar mannetje tussen de jongens bij v.v. Doetinchem en v.v. VIOD, alvorens zij verkaste naar de jeugd van FC Twente. Daar stroomde zij vervroegd door naar Jong FC Twente. Beau is een hardwerkende, goedlachse verdedigster, die bij Achilles ’29 haar eredivisiedroom al op jonge leeftijd najaagt.
Beau beschikt over een prima zelfbeeld en samen met haar familie investeert ze in haar ontwikkeling als voetbalster.
Stijn van Uum
De 17 jarige Stijn van Uum houdt zich dit seizoen knap staande in het eerste elftal van Kilder. Tevens heeft Stijn zijn kwaliteiten kunnen laten zien tijdens de stagetrainingen bij de jeugdopleiding van De Graafschap. Stijn valt op tussen alle senioren door zijn intelligente en volwassen keuzes aan en zonder bal. Hij hoopt in juni deel te mogen nemen met het regioteam aan het Ten Brinke bouw Tournement in Varsseveld voor onder 17 spelers.

Ebbe Wenting

De 16 jarig Ebbe Wenting maakte het afgelopen seizoen geruisloos de overstap van Keijenburgse Boys naar de jeugdopleiding van De Graafschap. Ebbe speelde op 15 jarige leeftijd in diverse selecties van de Keijenburgse Boys waaronder de onder 19…….!!
Zijn instroom bij De Graafschap ging zoals het karakter van Ebbe is; onverstoorbaar, taakbewust, uitstekende aandacht en met veel verantwoordelijkheidsgevoel. Daar waar andere spelers die overkomen van de amateurs minimaal een half jaar nodig hebben om zich aan te passen aan het speltempo en de topsportleefstijl paste Ebbe zich geruisloos aan. Hij zat al vrij snel in het volledige training,- en wedstrijdprogramma van de onder 17 waarmee hij tevens kampioen werd in de competitie. Volgend seizoen gaat Ebbe spelen in de onder 19 van De Graafschap.

Verenigingen

DZC ‘68

Draagt de missie visie en doelstellingen van de club uit op bestuurlijk en voetbaltechnisch niveau.
Toont zich op meerdere vlakken maatschappelijk betrokken zoals o.a. “een leven lang DZC”, buitenschoolse opvang, integratiebegeleiding vluchtelingenhulp en interne opleidingen voor kaderleden. Dit seizoen werd het eerste elftal kampioen en speelt de jeugd op een hoog amateurniveau. In het verleden en heden zorgt DZC voor een uistekende aanvoer van talenten richting de BVO’s. (o.a. Luuk en Siem de Jong, Caner Cavlan en Siri Worm) DZC 68 werkt aan de toekomst door vernieuwing van de accommodatie.

Grol

De club werd in 1918 opgericht en kent een rijk verleden. In de regio liep het op gebied van accommodatievoorziening voor op alle verenigingen. Grol onderscheidt zich tevens op het gebied van actieve vrijwilligers en tevens het zeer bekende Marveld toernooi voor onder 15 spelers.

RKZVC

Kleine dorpsclub die uitblinkt vanuit een sterke organisatiestructuur en prestaties van het eerste elftal. Tevens onderscheidt het zich met het jaarlijkse Seesing Tournament voor onder 12 spelers.

Ruurlo

Dorpsclub VV Ruurlo heeft een rijke historie en heeft op dit moment bijna 800 leden. De club onderscheidt zich met zijn prachtige accommodatie, enorm aanbod aan interne activiteiten voor leden en het jaarlijkse Karel Stegeman Toernooi voor onder 19 spelers.

Winterswijk

De jongste club van alle genomineerde is in 2013 ontstaan vanuit een fusie tussen WVC, SKVW en VV Winterswijk. FC Winterswijk speelt haar wedstrijden op sportpark Jaspers. Deze fantastische vernieuwde sportcomplex is voorzien van zeven velden waarvan vijf kunstgrasvelden. Het clubhuis, kleedkamers en vergaderruimte is een voorbeeld voor alle verenigingen in de regio. FC Winterwijk werkt met uitstekend gekwalificeerde kaderleden bij de jongste leeftijd om voetbaltechnische vooruitgang te boeken richting de toekomst.